Wij behandelen uw (pijn)klachten na bestraling met hyperbare zuurstof

Bestralingsschade en diabetische voetwonden zijn te behandelen met hyperbare zuurstof

U heeft nog steeds klachten na bestraling en vraagt zich af of deze therapie voor u geschikt is? Via deze website proberen we u antwoord te geven op deze en andere vragen. Heeft u het antwoord niet kunnen vinden, neemt u dan contact met ons op of informeer bij uw behandelend arts naar deze therapie.

Hoe werkt hyperbare zuurstoftherapie?

Hyperbare zuurtstoftherapie

Door een gebrek aan zuurstof in de weefsels genezen wonden in bestraald weefsel of bij diabetes minder snel. Bij hyperbare zuurstoftherapie adem je 100% zuurstof in onder verhoogde omgevingsdruk. Hierdoor neemt het zuurstofgehalte in het bloed en de weefsels toe en genezen wonden beter.

Is deze behandeling geschikt voor mij?

Is hyperbare zuurstoftherapie iets voor mij?

Hyperbare zuurstoftherapie kan succesvol zijn bij verschillende indicaties. Houdt u bijvoorbeeld pijnklachten na een behandeling met bestraling? Of heeft u een wond die niet geneest, zoals een diabetische voet? Bekijk ons overzicht aan indicaties om te bepalen of deze therapie iets voor u kan betekenen. 

"Ik heb nagenoeg geen pijn meer."

Patiente met late bestralingsschade

"Hyperbare zuurstoftherapie is het beste wat me is overkomen. De beschadiging van de bestraling, is genezen en mijn wond is mooi dicht. Ik werk weer fulltime, ik sport, geniet weer van het leven. Helaas is deze therapie bij weinig medici bekend. Dat is jammer, want ik gun het iedereen."