Hyperbare zuurstoftherapie. Hoe gaat de behandeling?

Wanneer u bent doorverwezen naar het Instituut voor Hyperbare Geneeskunde (IvHG), ontvangen we u bij de deur. U krijgt een rondleiding en we nemen met u de procedure door. U kunt uiteraard alle vragen stellen die u heeft. We oefenen met u het klaren (zoals bij duiken) en maken een kapje passend rond uw neus en mond. Dit kapje maken wij na elke behandeling schoon maar blijft gedurende de gehele behandelperiode van u. Uw naam staat er ook op.

Afhankelijk van de aard van uw symptomen stellen wij samen met u en uw behandelaar een behandelplan op.

Hoe lang duurt de behandeling?

De behandeling bestaat uit 20 tot 40 behandelsessies, vijf dagen per week. Dus de behandeling duurt 4 tot 8 weken, afhankelijk van de indicatie waarvoor u behandeld wordt. Vergelijkbaar met bestraling dus. Het verschil is de sessieduur. Bij bestralen gaat het om enkele minuten per sessie en bij hyperbare zuurstof gaat het om 1 uur en 50 minuten per sessie.

Niet vervelend

Ondanks de sessieduur vinden mensen het niet vervelend om de therapie te ondergaan. In de drukcabine staan comfortabele vliegtuigstoelen, u kunt tijdens de therapie een film kijken, muziek luisteren of een boek lezen.

Dezelfde groep mensen

U treft elke dag dezelfde groep mensen bij u in de drukcabine. Uiteraard stopt er soms iemand, maar dan komt er weer een nieuwe deelnemer bij. Mensen vinden het dan ook niet vervelend in de wachtkamer en de behandelkamer. Helemaal als u merkt dat de therapie uw klachten vermindert, zijn de zes of acht weken zo voorbij. 

Laatste wijziging: 3 juni 2016