Opleiding en scholing

Artsen hyperbare geneeskunde

De artsen in dienst van het IvHG worden opgeleid in de Hyperbare Geneeskunde volgens een intern opleidingsplan naar internationaal geldende normen van de UHMS (Undersea and Hyperbaric Medical Society) en de ECGP (European Code of Good Practice in Hyperbaric Medicine). Middels maandelijkse bijeenkomsten worden de artsen volgens dit curriculum geschoold en getoetst.

Verpleegkundigen, operators en algemeen medewerkers

Verpleegkundigen, operators en algemeen medewerkers nemen deel aan functie-specifieke opleidingen van de European Baromedical Association (EBAss) speciaal voor personeel werkzaam met Hyperbare behandelkamers. EBAss neemt examens af. Alle werknemers bij het IvHG die werkzaam zijn met de hyperbare kamers zijn gecertificeerd of in opleiding.

Naast individuele opleidingstrajecten organiseert het IvHG per jaar minimaal 2 trainingsdagen voor de techniek en minimaal 2 trainingsdagen over patiëntveiligheid (o.a. Basic Life Support) en bedrijfshulpverlening (o.a. brandbestrijding) voor het volledige personeelsbestand. Zowel theorie als praktijk komen aan bod. 

Laatste wijziging: 15 januari 2016