Wat kunt u op uw eerste dag verwachten?

De eerste keer is natuurlijk onwennig en best een beetje spannend. U wordt daarom ook door een van onze medewerkers opgevangen. U kunt nog even iets drinken, kennismaken met de andere patiënten in de wachtkamer of gebruik maken van het toilet. U kunt uw jas aan de kapstok ophangen en uw waardevolle spullen kunt u in een kluisje opbergen.

Een medewerker vraagt u plaats te nemen in de drukcabine samen met de andere patiënten.

Een eigen stoel

U heeft gedurende de gehele therapieduur een eigen comfortabele stoel met uw eigen mondneuskapje. Bij uw eerste keer in de drukcabine is altijd een medewerker aanwezig om u eventueel extra uitleg te geven over de drukopbouw en het klaren.

Begin drukopbouw

Als iedereen gereed is, vraagt een medewerker voor de zekerheid of er echt geen verboden voorwerpen aanwezig zijn (bijvoorbeeld aanstekers, mobiele telefoons, etc.). Dan gaan de deuren van de drukcabine dicht en hoort u van een medewerker dat de drukopbouw begint.

Tijdens de behandeling

Snel nadat de drukopbouw is gestart, voelt u druk op de oren komen. Dan moet u klaren, net als bij duiken. Dit oefenen we uiteraard van tevoren. Na de drukopbouw van tien minuten, kunt u uw mond-neuskapje opzetten. 

patient_met_hood.jpg

Heeft u een zogenaamde ‘hood’ gekregen, dan komt een medewerker deze  bij u aansluiten.

 

 

 

 

U ademt vervolgens 20 minuten 100% zuurstof, waarna er 5 minuten pauze volgt. U mag dan het kapje afzetten en even wat water drinken of even praten. In totaal hebt u vier zuurstofperiodes met tussentijds een korte pauze. Aan het eind van de vierde periode wordt de druk ook weer in tien minuten afgebouwd. U voelt dan wel het drukverschil in de oren, maar deze druk verdwijnt vanzelf.

Tijdens de periode in de cabine kunt u een film kijken, radio of muziek luisteren of een boek lezen, wat u zelf prettig vindt. 

Na de behandeling

Als de druk weer gelijk is met die buiten de cabine, gaan de deuren weer open. U mag er direct uit. U bent niet duizelig of wazig door de behandeling. U kunt direct autorijden. Moet u op de taxi wachten, dan kunt u in de wachtkamer plaatsnemen.

Laatste wijziging: 13 juli 2017